Aniversarea a 20 de ani de la înființarea SEEBRIG

Ceremonia publica s-a desfasurat vineri, 30 august 2019, în Camp SCHINA din Tyrnavos, Grecia, concomitent cu predarea-primirea președinției Comitetului de Coordonare al Procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM-CC) ⁄ Comitetului Director Politico-Militar (PMSC) . Dublul eveniment are loc în contextul exercitării de către țara noastră a comenzii brigăzii, prin generalul de brigadă Tudorică Petrache.

La eveniment au fost prezente personalități politice și militare de rang înalt din țările membre SEDM, organizații internaționale (OSCE, RACVIAC), comandamente și centre de excelență NATO, precum și oficialități din țara gazdă, autorități locale, personalul comandamentului și familiile acestora. România a fost reprezentată de către general-locotenent Daniel Petrescu, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, general de brigadă Vasile Bucur, locţiitorul șefului Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, locotenent-colonel Ciprian Balica, comandantul Batalionului 341 Infanterie (unitate afiliată la SEEBRIG) și alți invitați din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

SEEBRIG este o brigadă multinațională la care participă forțe din Albania, Bulgaria, Grecia, Republica Macedonia de Nord, România și Turcia.


Alte filme ale autorului: SEEBRIG