IAR-99 Șoim au lansat bombe în poligonul Smârdan. Exercițiu de bombardament al Bazei 95 Aeriană.

Piloți din Baza 95 Aeriană din Bacău au executat un exercițiu de bombardament în poligonul din Smârdan. S-au utilizat bombe de 100 de kg, câte două acroșate pe fiecare aeronavă și au fost lansate la punct fix.
Pe aerodromul din Bacău e o forfotă continuă. Aeronavele militare, de toate tipurile, decolează și aterizează permanent. Un colectiv relativ tânăr, într-o unitate atât de mare, gestionează, cu succes, întreaga activitate de zbor, dar și de la sol, din bază. Zborurile se succed ziua și noaptea, indiferent de vreme sau anotimp. Nu e anotimpul rece, dar... Da, se zboară continuu și iarna.
Generalul de flotilă aeriană Leonard-Gabriel Baraboi, comandantul Bazei 95 Aeriană din Bacău, este susținătorul tinerilor la zbor. Iar orele se adună în experiența piloților de avioane sau elicoptere. Poligoanele nu sunt tocmai aproape, dar exercițiile îi supun pe piloți la cele mai complexe situații.
În cazul de față, o celulă de IAR-99 "Șoim" execută o misiune de bombardament în poligonul Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă "Smârdan". Tragerile în poligoane sunt o normalitate, piloții bazei executând anterior bormbardament cu bombe de 250 kg.
Creat de col. Viorel Amzărescu, Armata Tv 360, Trustul de presă al MApN