Ministerul Apararii Nationale
Pacienții COVID 19 vor avea acces la tratamentul cu plasmă umană hiperimună

Durata - 04:29
Publicat la data de 2020-04-23

Pacienții COVID 19 vor avea acces la tratamentul cu plasmă umană hiperimună

Durata - 04:29
Taguri: - Covid-19

Pacienții români infectați cu virusul SARS-CoV2 vor avea acces la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, la fel ca pacienții din alte țări, care au autorizat acest tratament salvator de vieți.

Plasma umană va fi colectată de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți), conform criteriilor stabilite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, împreună cu cei ai Ministerului Sănătății.

Aceasta va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare (de exemplu cadre medicale care îngrijesc pacienții infectați cu SARS-CoV2), precum și pentru tratamentul pacienților critici, conform protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii, întocmite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale împreună cu cei ai Ministerului Sănătății.

În emisiunea Punctul de întâlnire difuzată în 22 aprilie pe Antena 3, Radu Tudor l-a avut ca invitat pe colonelul medic Ion ȘTEFAN , medic primar, doctor în științe medicale, șeful Secției Clinice Boli Infecțioase din Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Colonelul ȘTEFAN a explicat ce este plasma umana și dacă acest tratament poate rezolva cazurile grave și poate reduce numărul deceselor cauzate de coronavirus.

Embed link: