Ministerul Apararii Nationale
NATO este alături de aliați și ia măsuri în lupta împotriva COVID-19

Durata - 10:34
Publicat la data de 2020-04-04

NATO este alături de aliați și ia măsuri în lupta împotriva COVID-19

Durata - 10:34
Taguri: - NATO- Covid-19
Locaţie: - Bucureşti

Miniștrii de externe din statele membre ale NATO au analizat joi, 2 aprilie, într-o reuniune în sistem de videoconferință, răspunsul la criza globală provocată de pandemia COVID-19.
Nu au fost neglijate însă aspectele de securitate astfel încât Alianța Nord-Atlantică să rămână pregătită să se apere în fața oricărei amenințări și să prevină transformarea actualei crize sanitare într-o criză securitară.
Claudiu Pândaru, jurnalist DIGI 24, la scurt timp după încheierea reuniunii, a realizat un interviu cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, despre principalele decizii luate în cadrul reuniunii.
Printre acestea se numară:
- coordonarea de către comandatul suprem aliat din Europa a tot ce înseamnă modalități de sprijin și de dirijare a materialelor și resurselor în exces la nivel național către aliații care au nevoie de ajutor
- simplificarea procedurilor de survol aerian pentru aeronavele militare
- punerea la dispoziție a logisticii Alianței pentru transportul diferitelor materiale între țări
- și folosirea unei agenții specializate a NATO pentru achiziționarea de materiale medicale în comun, cu costuri mai mici, cu eficacitate mai mare și cu un randament mai bun pentru fiecare dintre țările aliate.

Embed link: