Ministerul Apararii Nationale
Se împlinesc 74 de ani de la crearea Ansamblului Artistic Doina al Armatei

Durata - 01:25:02
Publicat la data de 2021-05-07

Se împlinesc 74 de ani de la crearea Ansamblului Artistic Doina al Armatei

Durata - 01:25:02
Taguri: - Sărbători

Sâmbătă, 9 mai 2021, se împlinesc 74 de ani de la crearea Ansamblului Artistic Doina al Armatei. Cu acest prilej suntem onorați de a vă oferi concertul dedicat acestei sărbători de suflet susținut de orchestra și soliștii Ansamblului Artistic Doina al Armatei, înregistrat de TVR, în Sala de Marmură a Cercului Militar Național.

De fiecare dată la 9 mai, odată cu Ziua Independenței de Stat a României, Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în Cel de-al Doilea Război Mondial și a Zilei Europei, Ansamblul Artistic Doina al Armatei își sărbătorește, la rândul ei, cum e și firesc, actul său de naștere.
La acest moment de sărbătoare aducem un omagiu în semn de recunoștință și prețuire înaintașilor care au dat glorie și strălucire acestei instituții.

Meritele artistice acumulate în bogata activitate a Ansamblului Artistic Doina al Armatei l-au desemnat, în repetate rânduri, ca demn mesager al artei și culturii românești.
De 74 de ani, Ansamblul face parte din viața cotidiană a armatei, în activități de reprezentare și protocol, în țară, peste hotare, în teatrele de operații militare și este fără încetare în linia întâi în toate momentele aniversare ale istoriei armatei, sărbătorilor naționale și a celor cu caracter religios, mobilizându-se și motivându-se constant în perfecționarea continuă a concertelor și spectacolelor muzical-coregrafice, precum și a măiestriei interpretative.
Împreună traversăm o perioadă extrem de dificilă privind sănătatea și valoarea vieții, când semenii noștri sunt încercați de noua pandemie. Aceste vremuri ne cheamă să prețuim viața și sănătatea noastră, precum și viața și sănătatea semenilor noștri, ca fiind daruri primite de la Dumnezeu, pe care însă trebuie să le protejăm cu multă responsabilitate spirituală și sanitară.

Ansamblului Artistic Doina al Armatei să-i urăm împreună, în această zi de sărbătoare, longevitate și împliniri la fel de valoroase în slujba culturii și reprezentării Armatei României.
Cu aceste gânduri, personalul Ansamblului Artistic Doina al Armatei transmite tuturor românilor multă sănătate și pace, bucurie și speranță!

La mulți ani, Ansamblului Doina Artistic al Armatei!

Embed link: