Ministerul Apararii Nationale
PREMIERĂ! LAROM lansează rachete PE TIMP DE NOAPTE! Mobilitate, precizie, bătaie mare, putere de foc

Durata - 02:33
Publicat la data de 2021-03-10

PREMIERĂ! LAROM lansează rachete PE TIMP DE NOAPTE! Mobilitate, precizie, bătaie mare, putere de foc

Durata - 02:33
Taguri: - Antrenament- Racheta- Tehnică de luptă- Tragere
Locaţie: - Capu Midia

În perioada 2-4 februarie 2021, artileriști din Batalionul 83 LAROM "Bogdan I" (Bârlad) al Brigăzii 8 ROT (Focșani) au executat trageri de luptă, în cadrul exercițiului "Viforul 21.11", la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "Gl. bg. Ion Bungescu" de la Capu Midia. Militarii au executat foc pe ținte la suprafața apei, cu muniție de cal. 160 mm, la o distanță de aproximativ 16 km de țărm, în largul Mării Negre. Scenariul exercițiului a presupus respingerea unui desant maritim al inamicului, prin sprijinul cu foc al forțelor proprii, pentru apărarea unui aliniament destinat respingerii forțelor adversarului. În prealabil, în același cadru tactic, s-a executat marșul pe roți din Bârlad până în raionul de manevră al artileriei din Capu Midia.
Locotenet-colonel Adeline-Cristinel Arghire, comandantul Batalionul 83 LAROM "Bogdan I": "Noi suntem pregătiți să executăm tragerile în orice condiții, indiferent de timp, anotimp, starea vremii. Observarea, corectarea și evaluarea efectului la țintă s-au executat cu senzorii din cadrul Batalionului 84 Asigurare Date.
În premieră, s-au executat trageri cu rachete LAR MK-4 pe timp de noapte, Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia fiind unul unde se pot executa trageri atât ziua, cât și noaptea.
La trageri, militarii au fost monitorizați de personalul Poligonului Complex de Trageri Capu Midia care a asigurat perimetrul unde s-a desfășurat misiunea.

Creat de col. Viorel Amzărescu, Armata Tv 360, Trustul de presă al MApN

Embed link: