Mașina de luptă a infanteriei MLI-84M "Jderul" (B. 280 I. Mc.) în acțiune, în poligonul Smârdan.

Batalionul 280 Infanterie Mecanizată "Cpt. Valter Mărăcineanu", din Focșani, și-a eliberat "Jderii" în poligonul din Galați (Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan).
MLI-84M "Jderul" a fost piesa de rezistență. "Jderii" au fost struniți prin comenzi ferme, prin mecanici-conductori experimentați, iar trăgătorii n-au ezitat să-și etaleze abilitățile, spulberând țintele pe aliniamente. Comandanții, de la cel de companie până la nivel de grupă (echipă) s-au sincronizat prin comenzi, aplicând normele tactice, sub atenta supraveghere a comandantului Batalionului 280 Infanterie Mecanizată, locotenent-colonel Marius Chiriac și a locţiitorului comandantului Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, colonel Gabriel-Constantin Turculeț.
"Jderul", încolțit și strunit, a răspuns după caracteristicile tehnico-tactice. Cu multă atenție și încordare, mai ales că acțiunea s-a desfășurat și pe timp de noapte.
Astfel, s-a realizat cooperarea interarme, militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată, împreună cu cei ai Batalionului 285 Artilerie ”Vlaicu Vodă” Brăila, punând în practică deprinderile și experiența acumulate și finalizând cu executarea tragerilor de luptă ale companiei de infanterie, sprijinită prin acţiunile subunităţilor de artilerie.

Creat de col. Viorel Amzărescu, Armata Tv 360, Trustul de presă al MApN