Spitalul militar de campanie – rezultatul efortului conjugat al Batalionului 96 Geniu și al Direcției medicale a MApN

Sâmbătă, 21 martie, la trei zile de la demararea lucrărilor de construire a Spitalului ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie “Ana Aslan”, Cristian DUMITRAȘCU, redactorul-șef de la “Ora armatei”, a realizat un reportaj despre modul cum muncesc militarii Batalionului 96 Geniu din compunerea Brigazii 10 Geniu "Dunărea de Jos" la infrastructura viitorului spital de campanie.

Lucrările de amenajare a spitalului ROL 2 vor continua în această săptămână cu lucrările de suprastructură, mai exact, de dotare cu aparatură medicală.

Spitalul va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.

În acest amplu reportaj îi veți descoperi pe geniști, oameni cu o înaltă specializare, ingineri și specialiști care se formează greu, în perioade lungi de timp.

După ce se vor încheia lucrările de amenajare genistică, va intra în acțiune Direcția medicală a MApN pentru dotarea spitalului cu aparatura medicală necesară.

Primii interlocutori sunt colonelul Cătălin GIUROIU, locțiitorul Centrului Farmaceutic Zonal București, structura care are în subordine spitalul militar de campanie, și locotenent-colonelul Silviu GIMIGA, comandantul Batalionului 96 Geniu, aflat în compunerea Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”.