“Bizonul Negru” – ploaie de foc asupra unor ținte aflate în largul Mării Negre

Exercițiul tactic cu trageri de luptă „Bizonul Negru 21” executat de militarii Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” din Bârlad se desfășoară, în perioada 12-16 aprilie, în Poligonul Complex de Trageri Capu Midia.
Exercițiul a început cu deplasarea tehnicii către Poligonul Capu Midia și a continuat prin ocuparea poziției de tragere, pregătirea muniției pentru targere și executarea misiunilor de foc.
Cele cinci instalații APR au lansat proiectile reactive către ținte aflate în largul Mării Negre, iar la final militarii au raportat: Misiune îndeplinită!
Sublocotenentul George Popa, comandant secția 1 tragere din bateria 1 aruncătoare de proiectile reactive din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă: “lansatoarele s-au comportat exemplar, iar militarii din subordine au dat dovadă de profesionalism”.
Plutonier Lucian Fulganu, comandant instalație de lansare: „Militarii instalației ca și ceilalți militari din cadrul bateriei au făcut față cu brio acestei provocări. De obicei, noi executăm misiuni în poligoanele Statului Major al Forțelor Terestre – Cincu, Smârdan sau Babadag”
Exercițiul a presupus verificarea, evaluarea nivelului de instruire, a deprinderilor motrice și disponibilitatea militarilor la un efort fizic și psihic îndelungat și s-a desfășurat împreună cu Forțele Aeriene și cu Forțele Navale.