Institutul Cantacuzino este pregătit pentru testarea în masă a suspecților de infectarea cu virusul SARS - CoV 2

În contextul apariției și răspândirii noului Coronavirus, specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" sunt la datorie.
Locotenent-colonelul Mădălina ILINCA l-a avut invitat în studioul PRO PATRIA, în data de 20 martie a.c., pe colonelul Florin OANCEA, comandantul institutului, instituție de referință în trecut pentru producția de vaccinuri antigripale.
Centrul Național de Referință pentru Gripă, din cadrul Laboratorului Infecții Respiratorii Virale al Institutului, este recunoscut și acreditat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), având rol important în supravegherea prin metode de laborator a virusurilor respiratorii în România și integrarea datelor obținute în baze de date internaționale, pentru analizele comparative, în context european și⁄ sau mondial.
Potrivit colonelului Oancea, Institutul Cantacuzino este pregătit pentru testarea în masă a persoanelor suspecte de infectarea cu virusul SARS - CoV 2, într-un ritm de 250 de probe procesate pe zi.
În premieră, comandantul institutului a anunțat că, în acest moment, la Cantacuzino, se află în proces de dezvoltare, organizare și acreditare un laborator cu un nivel înalt de biosecuritate, care să permite izolarea și secvențierea Coronavirusului pentru cercetări de specialitate.