Interviu lt.col. medic dr. Dan Mihai Latiș

“Experiența mea din misiunea ATALANTA, din anul 2012, pe fregata “Regele Ferdinad”, comparativ ceea ce trăim zilele acestea, este minoră. Suntem supuși unei presiuni și unui stress uman și fizic foarte mare, datorită numărului de cazuri de COVID-19 în continuă creștere și aș vrea să trag un semnal de alarmă. Pentru cei cu forme ușoare și medii, degradarea în cazul acestei boli poate fi rapidă, iar capacitatea lor de autodiagnosticare și aprecierea severității bolii poate să nu fie adecvată și, totul, să se transforme într-o tragedie.
Societatea modernă ne-a învățat, prin comoditatea ei, că a greși este acceptabil. În cazul de față, o greșeală poate să se transforme într-o dramă. Rog pe toată lumea, și pe cei care neagă existența bolii, să se gândească că lucrurile sunt destul de serioase.
Așa că, nimeni nu este ferit de această boală și ar fi bine ca toată lumea să respecte măsurile de purtare a măștii, ceea ce nu este un lucru care ne îngreunează viața de zi cu zi” – lt. col. medic dr. Dan Mihai Latiș, medic primar ATI, coordonatorul nucleului IV ATI, Spitalul Militar ROL 2 COVID-19 Ana Aslan.
Material realizat de col. Ciobanu Oana și Daniel Iancu