La ceas aniversar!

Pe 10 martie, una dintre cele mai emblematice unități de aviație ale armatei române, Baza 86 Aeriană Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță, împlinește 65 de ani de la înființare. Baza 86 Aeriană poartă numele unui erou al aviației militare de vânătoare române, căzut vitejește la datorie .

Experiența căpătată de-a lungul deceniilor în cadrul misiunilor, tragerilor de luptă, pe timpul exercițiilor naționale și internaționale, pasiunea, dăruirea și spiritul de sacrificiu al personalului militar și civil, fac din Baza 86 Aeriană o unitate de elită, un simbol al excelenței aviației militare românești.

Anul 2016 a marcat un moment istoric în tradiția aviației militare, fiind anul când, în dotarea Forțelor Aeriene Române, au intrat primele avioane F-16 Fighting Falcon, acestea fiind repartizate la Escadrila 53 Vânătoare din Baza 86 Aeriană.

O istorie de 65 de ani a fost scrisă de oameni dedicați zborului, profesioniști exemplari care au reprezentat nu doar garantul securității aeriene a țării, ci și o inepuizabilă sursă de cultură.