Primul pacient confirmat cu Coronavirus la Spitalul Militar Central a fost transferat la Spitalul clinic "Dr. Victor Babeș"

Personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” (SCUMC) lucrează cu echipament de protecție și tratează fiecare persoană cu maximă atenție în aceste zile în care orice pacient reprezintă un caz potențial de COVID 19.

Măsura s-a dovedit extrem de eficientă zilele trecute când, în Spitalul Militar Central, a fost internată o persoană (militar în rezervă, angajat la o firmă privată), care, ulterior, a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV2.

"Tot personalul care a intrat în contact cu această persoană care în final a recunoscut că a avut contacte cu o persoană venită din Dubai, confirmată cu Coronavirus, a purtat echipament de protecție și a fost protejat. După transferul pacientului la Spitalul Victor Babeș, toate zonele unde acesta a fost spitalizat au fost sterilizate corespunzător", a asigurat general-maiorul medic Florentina IONIȚĂ-RADU, comandantul Spitalului Militar Central.

De menționat că această persoană a ascuns faptul că a fost în contact cu o persoană confirmată pozitiv cu Coronavirus și, timp de o săptămână, a chemat Ambulanța de trei ori, a mers la medicul de familie și la un cabinet de pneumologie!

Comandantul SCUMC a mai anunțat funcționarea 24 de ore din 24 de ore a unui Punct de comandă COVID 19, condus de colonelul Ionuț BAZGA, locțiitorul comandantului spitalului.

General-maiorul medic Florentina IONIȚĂ-RADU, comandantul Spitalului Militar Central, a adresat populației un Apel la sinceritate:

“Trebuie să fim foarte sinceri. Persoanele infectate nu sunt pentru noi paria. Să nu vă simțiți izolați, părăsiți! Ne ocupăm de cei confirmați cu Coronavirus în mod special, dar să fim corecți unii cu alții!”.