Să avem ÎNCREDERE și CREDINȚĂ că vom reuși să facem față acestei perioade

Actuala criză legată de Coronavirus și măsurile de distanțare socială reprezintă doar o etapă în viața noastră, din care vom ieși întăriți, așa cum am ieșit și din perioada de dinainte de 1989, când exista aceiași distanțare socială, impusă de alte motive, susține colonelul Octavian VASILIU, medic primar psihiatru, psiholog clinician specialist, psihoterapeut specialist, la Secția Psihiatrie a Spitalului Militar Central.

Acea perioadă nu ne-a schimbat ca nație, ba, dimpotrivă, subliniază dr. Vasiliu, după 1990, am reușit să facem lucruri pe care nu ne închipuiam că putem să le realizăm. Actuala etapă va dura mult mai puțin și vom reuși să valorificăm această experiență într-un mod pozitiv. “Interacțiunea socială nu înseamnă contact fizic, ci înseamnă să comunici prin orice alte metode prin care poți transmite căldură sufletească, empatie, înțelegere, o gamă întreagă de emoții".

Dr. Vasiliu îndeamnă personalul medical aflat în prima linie de luptă cu Coronavirusul să fie unit, să comunice deschis și sincer, să fie în legătură cu familiile lor: "Când plecăm dimineața la serviciu nu mergem singuri la luptă, mergem într-o echipă, ne susținem unii pe altii, iar spitalul este a doua familie".

Trebuie să ne activăm mecanismele de a face față, trebuie să avem încredere în noi și în echipă. Iar de mare ajutor este și credința: “Oamenii trebuie să fie convinși că pot participa la ritualurile religioase care se pot face de acasă. Ei trebuie să evite întrunirile religioase. Dumnezeu este acolo, se gândește la ei și îi vede, chiar dacă nu sunt în biserică și nu se roagă din biserică”.


Alte filme ale autorului: Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila";

Spitalul Militar Central pregatit pentru toate scenariile

Spitalul Militar Central pregatit pentru toate scenariile

Mai mult
Oamenii care păzesc graniţa vieţii

Oamenii care păzesc graniţa vieţii

Mai mult
Interviu lt.col. medic dr. Dan Mihai Latiș

Interviu lt.col. medic dr. Dan Mihai Latiș

Mai mult