Se împlinesc 74 de ani de la crearea Ansamblului Artistic Doina al Armatei

Sâmbătă, 9 mai 2021, se împlinesc 74 de ani de la crearea Ansamblului Artistic Doina al Armatei. Cu acest prilej suntem onorați de a vă oferi concertul dedicat acestei sărbători de suflet susținut de orchestra și soliștii Ansamblului Artistic Doina al Armatei, înregistrat de TVR, în Sala de Marmură a Cercului Militar Național.

De fiecare dată la 9 mai, odată cu Ziua Independenţei de Stat a României, Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în Cel de-al Doilea Război Mondial şi a Zilei Europei, Ansamblul Artistic Doina al Armatei îşi sărbătoreşte, la rândul ei, cum e şi firesc, actul său de naştere.
La acest moment de sărbătoare aducem un omagiu în semn de recunoştinţă şi preţuire înaintaşilor care au dat glorie şi strălucire acestei instituţii.

Meritele artistice acumulate în bogata activitate a Ansamblului Artistic Doina al Armatei l-au desemnat, în repetate rânduri, ca demn mesager al artei şi culturii româneşti.
De 74 de ani, Ansamblul face parte din viaţa cotidiană a armatei, în activități de reprezentare și protocol, în țară, peste hotare, în teatrele de operații militare și este fără încetare în linia întâi în toate momentele aniversare ale istoriei armatei, sărbătorilor naţionale şi a celor cu caracter religios, mobilizându-se şi motivându-se constant în perfecţionarea continuă a concertelor și spectacolelor muzical-coregrafice, precum şi a măiestriei interpretative.
Împreună traversăm o perioadă extrem de dificilă privind sănătatea și valoarea vieții, când semenii noștri sunt încercați de noua pandemie. Aceste vremuri ne cheamă să preţuim viaţa şi sănătatea noastră, precum şi viaţa şi sănătatea semenilor noştri, ca fiind daruri primite de la Dumnezeu, pe care însă trebuie să le protejăm cu multă responsabilitate spirituală şi sanitară.

Ansamblului Artistic Doina al Armatei să-i urăm împreună, în această zi de sărbătoare, longevitate şi împliniri la fel de valoroase în slujba culturii şi reprezentării Armatei României.
Cu aceste gânduri, personalul Ansamblului Artistic Doina al Armatei transmite tuturor românilor multă sănătate şi pace, bucurie şi speranţă!

La mulţi ani, Ansamblului Doina Artistic al Armatei!


Alte filme ale autorului: Trustul de presa al MApN

Parte de carte

Parte de carte

Mai mult
Micile gimnaste de la Steaua

Micile gimnaste de la Steaua

Mai mult
Ne pregătim de o nouă misiune

Ne pregătim de o nouă misiune

Mai mult