Orchestra și soliștii Ansamblului Artistic Doina al Armatei oferă on-line publicului meloman un evantai muzical dedicat Sfintelor Sărbători de Paști.

Învierea Domnului sau Sărbătoarea de Paști este una dintre cele mai mari sărbători religioase ale anului care constituie fundația de bază a credinței și a Bisericii creștine.
Arta a însoțit cu entuziasm armele, conferind un relief distinct spiritualității militare.
Nicicând n-a fost resimţită atât de intens, ca în zilele noastre, nevoia de artă şi cultură, de opere care să se adreseze cu sensibilitate şi delicatețe sufletului. Muzica se numără printre fenomenele care îi apropie pe oameni.
Pasiunea aceasta a existat dintotdeauna în inimile militarilor şi nu s-a domolit vreodată.
Împreună traversăm o perioadă extrem de dificilă privind sănătatea și valoarea vieții, când semenii noștri sunt încercați de noua pandemie. În acest sens, este mare nevoie de rugăciune și de ajutorare frățească, de apropiere de Dumnezeu.
Aceste vremuri ne cheamă să preţuim viaţa şi sănătatea noastră, precum şi viaţa şi sănătatea semenilor noştri, ca fiind daruri primite de la Dumnezeu, pe care însă trebuie să le protejăm cu multă responsabilitate spirituală şi sanitară.
Dorim ca Sfintele Sărbători de Paşti să aducă tuturor românilor multă sănătate şi pace, bucurie şi speranţă!
Din inimă, vă adresăm tuturor salutul pascal: Hristos a înviat! Adevărat a înviat!


Alte filme ale autorului: Trustul de presa al MApN

Pe aici nu se trece

Pe aici nu se trece

Mai mult
Apăratorii cerului

Apăratorii cerului

Mai mult
Primii pași spre cariera militară

Primii pași spre cariera militară

Mai mult