"Gheparzii" au atacat la malul Mării Negre! "Sky Guardians", gata pentru misiunea NATO în Polonia!

Examen final pentru Detașamentul de Apărare Antiaeriană "Sky Guardians", constituit din militarii Batalionului 288 Apărare Antiaeriană "Milcov", din Focșani!
Detașamentul "Sky Guardians" (Batalionul 288 Apărare Antiaeriană "Milcov", din Focșani) execută trageri pe timp de zi în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia. Bateria comandată de locotenentul Cătălin Toma este pregătită pentru misiunea NATO din Polonia, rotația a IX-a, cu complexul "Gepard". Este a doua structură care participă cu complexul antiaerian "Gepard", unul dintre cele mai eficiente sisteme de apărare antiaeriană din Armata României.
Sub comanda maiorului Mircea Zemțev, comandantul Detașamentului "Sky Guardians" (Batalionul 288 Apărare Antiaeriană "Milcov", din Focșani), artileriștii antiaerieni vor fi dislocați în Polonia, în baza militară din Bemowo Piskie, pentru a participa la misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate pe flancul Nord-Estic al Alianței. Aceștia execută trageri pe timp de noapte cu complexul "Gepard", în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia.
Artileriștii antiaerieni au fost monitorizați de personalul Poligonului Complex de Trageri Capu Midia ,care a asigurat perimetrul unde s-a desfășurat misiunea.
Creat de col. Viorel Amzărescu, Armata Tv 360, Trustul de presă al MApN