Ziua NATO în București la sediul MApN - 3 aprilie 2022

Duminică, 3 aprilie, cu prilejul sărbătoririi Zilei NATO, în unitățile Ministerului Apărării Naționale au avut loc ceremonii dedicate, în care au fost ridicate pe catarg drapelul național al României și drapelul Alianței Nord-Atlantice.
La sediul Ministerului Apărării Naționale a aut loc o ceremonie militară, în prezența secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și a șefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu.
*În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sărbătorește în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic.
*În urmă cu 18 ani, pe 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice, urmând ca, pe 2 aprilie 2004, să aibă loc ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.